Domotica wat is dat nu precies

Dit is vaak een vraag aan ons en dan ga ik dat natuurlijk met plezier uitleggen, maar de meeste mensen worden dan helemaal kierewiet van wat ik vertel, dus ga ik het hier iets simpeler uitleggen.
Domotica is heel simpel en gewoon een technische installatie in uw woning net als de groepenkast of Cv ketel die u nu ook in uw woning heeft zitten.
Enkel doet domotica wat meer dan die installaties deze stuurt alle techniek aan in uw woning zoals een de verwarming, lampen, screens, gordijnen, maar ook de tuinbesproeiing, robotmaaier, uw hek noem het maar op.
Nog een mooi voorbeeld ervan is dat als u even een paar dagen weg bent en je niet wilt dat het lijkt of er niemand thuis is hij precies schakelt wat je zelf de laatste dagen aan en uit hebt gedaan of dat als je thuis komt de verwarming een paar graden hoger gezet wordt en je favoriete muziek en de juiste scene of setting van verlichting wordt gestart.
De mogelijkheden zijn niet te benoemen en de meeste gebruikers zijn vaak verrast over wat de installatie allemaal kan.

Domotica systemen

KNX is de wereldwijde standaard onder de Smart Home systemen en er zijn ontiegelijk veel verschillende merken en op de markt, ik benoem hier enkele waar wij mee werken: KNX, KNX easy, Enet en Free@Home. u kunt ons voor alle systemen benaderen natuurlijk maar let wel op dat niet alle evenveel kunnen als KNX
De eerste daar gaat onze voorkeur naar uit, omdat deze eigelijk de meeste mogelijkheden biedt en ook kan meegroeien in de toekomst en u levensloop, zelfs bestaande installaties van KNX van een aantal jaren oud zijn nu nog modern en kunnen nog worden geüpdate en aangepast.
Dat is het voordeel van KNX dat deze ondersteund word door meer dan 450 fabrikanten met producten en er komen er altijd nog meer bij.
Heeft u zo’n installatie of wilt u er een voor uw woning welke nog moet bouwen of gaat verbouwen en u bent op zoek naar een goede partner, installateur of programmeur neem dan gerust contact op met FX Domotica.

KNX en FX Domotica

KNX

Knx is een communicatie protocol welke de wereldwijde staandaard is voor Domotica of wel gebouwbeheersysteem welke in woningen en bedrijfsgebouwen veelal worden toegepast.

 

FX Domotica – KNX Partner

FX Domotica is een KNX professioneel en programmeert voor installateurs die wel willen installeren maar niet graag of niet programmeren, deze samenwerking heeft 2 kanten van het verhaal zo onstaan er bijvoorbeeld hele mooie samenwerkingen tussen de installerende installatie bedrijven en FX Domotica en vullen we elkaar vaak aan. Zo zoeken wij de juiste componeneten bij elkaar voor het project en ondersteunen we de installateur bij de installatie indien er vragen zijn, maar andersom als er tijdens het bouwproces aanpassingen gemaakt moeten worden dan springen wij daar weer op in.
Zo is het bij het ontwerp vaak al een process dat de slimme installatie al groeit, want dat is het namelijk de installatie is volledig aan te passen nieuwe technieken kunnen makkelijk geintregeerd en toegevoegd worden.

Recente projecten
KNX Secure